Del 5: Jag öppnade ett konto nästan det första jag gjorde, och sedan dess har vi kört på!”

Som en del i vårt 10-årsfirande vill vi passa på att presentera några personer och samarbetspartners som varit med länge. I en serie intervjuer blickar vi både framåt och bakåt tillsammans och konstaterar att mycket har hänt. Men också att vi ser fram emot att fortsätta tillsammans. Här träffar vi Lars Möllerström på HL Markservice som varit med sen starten.

Lars Möllerström och Hans Nordgren startade HL Markservice AB 1992

HLL handlar om människor och maskiner. Alltid i den ordningen. Därför är relationer viktiga för oss, mellan kollegor och inte minst till våra kära kunder. Nya och gamla. Vi är väldigt stolta över att en del av våra samarbeten till och med pågått längre än Hyreslandslagets historia. Lars Möllerström på HL Markservice är en av dem som varit med längst.

Lars Möllerström och hans kollega Hans Nordgren startade HL Markservice AB 1992 – mitt under den värsta lågkonjunkturen sedan 30-talet. Räntorna var skyhöga och ingen ville investera i ett nystartat bolag i byggbranschen. Maskiner var en nödvändighet för att komma igång med verksamheten och att hyra dem var just då det enda alternativet. Närmare 30 år senare har HL Markservice ca 35 anställda och omsätter omkring 100 miljoner om året. Att hyra maskiner är fortfarande en viktig del i att få vardagen att rulla.

 

Lars, vilken typ av arbeten gör HL Markservice?

Ett av HL Markservices projekt är Södra Parken i Näsby Park

Vi jobbar med grundläggning, finplanering och rena markarbeten runtom i hela Storstockholm. Ofta på stora bostadsprojekt åt till exempel Skanska, HSB, JB och NCC, ofta med 10–12 projekt i gång parallellt.

 

Hur kom det sig att HLL blev er maskinuthyrare?

När vi drog i gång -92 hade Sune och Börje startat sin första uthyrningsfirma, Tidermans, nästan på dagen samtidigt. Jag åkte över till dem och öppnade ett konto nästan det första jag gjorde, och sedan dess har vi kört på! När de startade HLL var det självklart att vi skulle följa med. Vi har följts åt under åren och Börje och jag har både setts i jobbsammanhang och suttit ner och snackat över en middag när tiden har funnits.

 

Varför hyra, och vad?

Man måste helt enkelt ha maskiner som funkar, och om något krånglar måste man få tag på nya maskiner, snabbt. Då är det oslagbart att hyra hos HLL. Så fort något problem uppstår löser de det.

 

”Om något krånglar måste man få tag på nya maskiner, snabbt.
Då är det oslagbart att hyra hos HLL.”

 

Vi har en del egna grävmaskiner till exempel men har kommit på att det fungerar bättre att hyra de mindre maskinerna och få dem servade och underhållna. För att få det att fungera själv krävs att man har en liten verkstad och någon som har tid att göra jobbet. Vi hyr ofta jordvibratorer, pumpar och kapklingor, men även stora vältar.

 

Vad tycker du utmärker HLL som uthyrare?

De är bäst på service. Vi hyr ofta i Västberga, men servicen är densamma överallt. Uthyrarna lyckas alltid få fram det vi behöver – även om det innebär att de får ringa runt till andra uthyrare och jaga maskinen vi söker. Det uppskattar man.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Hyrkorgen

Våra depåer