Del 2: En viktig kugge i vår digitala värld

Som en del i vårt 10-årsfirande vill vi passa på att presentera några personer och relationer som varit med länge. I en serie intervjuer blickar vi både framåt och bakåt tillsammans och konstaterar att mycket har hänt. Men också att vi ser fram emot att fortsätta tillsammans.

John Andersson, Tekniskt ansvarig på Datareal

Bland de personer som funnits med länge hittar vi såväl medarbetare som kunder och samarbetspartners. Datareal och John Andersson är viktiga kuggar i HLLs digitala värld.

Relationen till IT-partnern Datareal är en av HLLs allra längsta. De fanns på plats redan när datorer och uthyrningssystem installerades i den allra första HLL-depån, i Västberga. Sedan dess har de kommit att bli en viktig del av den dagliga verksamheten. Vi pratar med John Andersson som är tekniskt ansvarig och kontaktperson för HLL.

Vilka är Datareal?

John: Vi är ett IT-tjänsteföretag med inriktning på IT-drift och IT-support, för små och medelstora företag. Som kund hos Datareal har man en kontaktperson som är tekniskt ansvarig, samt full tillgång till vår service-desk för de lite enklare frågorna. Många av de företag vi jobbar med saknar egen IT-organisation. Det gör att vi är vana vid att ta ett helhetsansvar, så jobbar vi t ex med HLL.

”Vi var med och drog sladdarna redan när den allra första HLL-depån skulle öppnas.”

Datareal en viktig kugge som fungerar som HLLs outsourcade IT-avdelning

 

Beskriv er roll på HLL.

John: Man skulle kunna säga att vi är HLLs outsourcade IT-avdelning – spindeln i nätet i det digitala HLL, som samordnar de olika IT-behov som finns och har koll på hur de olika delarna påverkar varandra. HLLs kunder blir väl egentligen bara påminda om att vi finns när något krånglar. För det mesta rör vi oss bakom kulisserna.

Vi gör allt från att vara service-desk och svara på tekniska frågor, till att springa med sladdar, ha kontakt med elektriker och montera datorer vid uppstart av nya depåer. Under året har vi faktiskt gått en lift-utbildning på HLL för att kunna använda deras liftar när vi är på plats på depåerna och sätter upp access-punkter på hög höjd.

 

Hur ser samarbetet ut?

Vi känner att vi har ett stort förtroende och frihet att göra vårt bästa för HLL. De säger ofta att de inte vill ha leverantörer utan samarbetspartners och det har vi verkligen känt!

 

Har du något särskilt minne från de här 10 åren?

John: Det är jätteroligt att ha varit med på hela resan. Speciellt med tanke på hur mycket som hänt. Jag minns ju hur det var när HLL flyttade in i den allra första depån i Västberga för 10 år sedan – den kändes enorm då – och jag minns att övervåningen mest fungerade som förvaring för Börjes seglargrejer. Sedan tog det fart ganska direkt och de har vuxit ur både lokaler och digitala system. Det har verkligen varit händelserika år. Och känslan är ju att det fortfarande rullar på i samma tempo!

 

 

Här hittar du mer information om Datareal:

Hyrkorgen

Våra depåer