Familjen Fläkt

En värmefläkts viktigaste uppdrag är att vara pålitlig, för när kylan är rå eller en paus i arbetet uppstår, måste fläkten fungera direkt. På HLL kan du hyra gedigna fläktar från El-Björn, med anpassade funktioner och finesser.

Tre värmefläktar som även fungerar som luftfördelare/torkfläktar:

El-Björn TF 3EL B

Den här torkfläkten är marknadens smidigaste maskin vad gäller format, vikt och prestanda. Den fungerar både inomhus och utomhus och passar därför bra till eventlösningar. Med en integrerad luftfördelare sprids luften i 360 grader, vilket också gör den lämplig för lägenheter upp till 80kvm. Det är lätt att transportera och hantera fläkten, eftersom den väger lite. Till exempel kan den hängas på väggar med en tillhörande upphängningskonsol. Konstruktionen gör den också till den minsta maskinen av sin sort, och den är utrustad med unik ljuddämpning som ger behaglig ljudnivå. Med ett automatiskt överhettningsskydd och en radialfläkt som gör kastlängd och statiskt tryck optimalt, är TF 3EL B verkligen marknadens smidigaste maskin.

Fakta TF 3EL B

– Klarar att värma upp ytor upp till 80m2.

 

El-Björn TF 9 EL-S

Liten men stark beskriver TF 9EL-S, som är speciellt framtagen för att värma eller torka ytor upp till 175m2. Tack vare välplanerad design med kompakt chassi är den smidig att placera i exempelvis trapphus, eventtält eller lägenheter.

För att kunna ändra luftspridning och luftflöden har istället TF 9EL-S utrustats med stosplåt. Dessutom är den enkelt uppbyggd, för att underlätta service och rengöring. All el är monterad innanför en lucka som sitter fast med bara fyra skruvar, vilket också gör arbetet tidseffektivt.

Fakta TF 9EL-S

– Klarar att värma upp ytor upp till 175m2.

 

El-Björn TF 18 EL

Byggarbeten sker ofta i stora lokaler. Därför har HLL även en superhjälte bland värmefläktarna, som kan värma lokaler upp till 350m2. TF 18EL är en fläkt för kostnadsmedvetna byggentreprenörer. Den är enkel att installera och använda, och erbjuder en nytänkande, ekonomisk och effektiv lösning för tork och uppvärmning. Textilfördelaren i fläkten har sex luftutgångar på 95mm och kan användas med standard textilförlängningssladdar för att förbättra fördelningen av luft. Elskåpet är integrerat i chassit. Handtaget är försett med skyddsisolering, och inbyggt i maskinen finns en mekanisk termostat.

Fakta TF 18EL

– Klarar att värma upp ytor upp till 350m2.

 

Våra två minsta fläktar tar inte mycket plats men ger skön värme:

El-Björn VF 21A och VF 9

Likheterna mellan VF 21A och VF 9 är många. Till exempel är de båda gjorda i korrosionsbeständig förzinkad stålplåt, och utrustade med starka fläktmotorer som, styrkan till trots, håller låg ljudnivå. Inuti sitter element som är konstruerade för ett optimalt luftflöde och snabb uppvärmning. Båda tål också att användas i fuktiga utrymmen. Några saker skiljer de två modellerna åt:

VF 9 kan du välja om termostaten ska kontrollera både värme och fläkt, eller bara värmen. Det alternativet finns inte på VF 21A. Även överhettningsskyddet har olikheter. På VF 21A återställs det automatiskt när fläkten kallnat, medan detta på VF 9 görs manuell. VF 9 är också utrustad med efterkylningstermostat.

Fakta VF 21A och VF 9

– Värmefläktar med sladd och stickpropp, 230V resp 400V

 

Läs mer om våra värme och ventilationsprodukter här: Värme & ventilation

Hyrkorgen

Våra depåer