Gröna Lund – en magisk värld där det omöjliga blir möjligt.

Ett besök på Gröna Lund innebär alltid glada tjut, pirr i magen, spänning och underhållning för hela familjen. För att allt ska fungera och för att hålla anläggningen i toppskick finns ett stort antal medarbetare som arbetar bakom kulisserna. Vi hälsade på Mikael Anderstedt, snickare och Jesper Frantzén, som är elansvarig på Gröna Lund.

Jesper Frantzén och Mikael Anderstedt arbetar båda två med att höja upplevelsen för besökarna på på Gröna Lund.

Berätta lite om Gröna Lund och vilken typ av arbeten ni gör ?

– Nu under vinterhalvåret jobbar vi med underhåll och restaurering av parken och attraktionerna. Allt ska vara tipptopp till när vi öppnar igen den 29 april, berättar Mikael som arbetat på Gröna Lund sedan 2003.

– På el-sidan jobbar vi med förbättringsarbeten och effektbelysning allt för att förbättra och förhöja upplevelsen för våra gäster. Belysningen är en viktig del i det, fortsätter Jesper.

Mikael Anderstedt har arbetat som snickare på Gröna Lund sen 2014.

Vilka är era roller i företaget?

– Jag har arbetat på Gröna Lund i 21 år. Jag drev eget bolag innan men sen 2014 är jag fast anställd. Ingen dag är den andra lik och vi har stor frihet att själva utforma arbetet, det gör att man trivs och utvecklas hela tiden, berättar Mikael. Jag gör i stort sett allt snickeriarbete från att ta om hand om alla trämöbler som tas in under vintern och ska restaureras, till att till exempel designa och bygga en ny bar, fortsätter Mikael.

– Jag kom som lärling direkt från skolan. Det var via kontakter jag fick tips om Gröna Lund. Sedan dess har jag fått möjlighet att utvecklas och är idag ansvarig för el-avdelningen. Det är både roligt och utvecklande. El-effektivisering är ett projekt vi har arbetat med och vi har i stort bytt ut allt glödljus på anläggningen, bland det sista som ska bytas är belysningen på dansbanan, fortsätter Jesper.

Hur kom det sig att HLL blev er maskinuthyrare?

Vi arbetade med flera olika maskinuthyrare tidigare och kände att det var dags att samla allt under ett och samma tak. HLL var en av de vi jobbade med och där hade vi bra kontakter, det var ett enkelt val, berättar Mikael.

Varför hyra, och vad?

– Vi har ett varierat behov och hyr allt från handmaskiner till liftar, ställning och hjullastare. Det blir en hel del specialmaskiner också som vi själva inte har på plats, berättar Jesper.

 

 

 

 

Behovet av att hyra liftar är stort på Gröna Lund.

Hur ser samarbetet ut?

– Vi har en dedikerad säljare i Stefan Eriksson på HLLs depå i Akalla. Han finns alltid till hands och hjälper oss med det vi behöver. Det fungerar jättebra, berättar Jesper.

Vad känner du till om HLLs tjänster?

– Vi har fått en presentation av Stefan men har inte haft så stort behov av någon av tjänsterna än, men det är en bra möjlighet att de finns, säger Jesper.

– Jag använder ert digitala verktyg Mitt HLL. Den ger mig en bra insyn på vilka maskiner vi har på plats och jag kan enkelt få en överblick, berättar Mikael.

 

 

Vad tycker du utmärker HLL som uthyrare?

– Servicen, absolut. Den står ut mot andra uthyrare. Finns inte det man behöver så löser ni det. Att ni har kvällsöppet i Akalla är också en service vi uppskattar. Vi har öppet länge på kvällarna och får vi ett akut behov kan vi alltid få hjälp med de maskiner vi behöver, säger Jesper.

 

Belysningen är en viktig del av upplevelsen, säger Jesper Frantzén.

Slutligen, har du något särskilt minne eller någon händelse där HLL ställt upp lite extra?

– Under vintern har vi haft ett evenemang, Winter Wonderland med bland annat en 40 meter lång backe, Rainbow Racers. Det kom otroligt mycket snö vid ett tillfälle och vi behövde snabbt blåsa bort den från backen. Då fixade HLL snabbt fram en kompressor så att vi kunde öppna backen igen, berättar Jesper.

– Nu i dagarna behövde vår systeranläggning Furuviksparken i Gävle ett pressverktyg för elkablar. Det var inget HLL själva hade för uthyrning men med hjälp av HLLs avdelning för El och Klimat löste det sig, det är så det fungerar när man jobbar med HLL, avslutar Jesper och ler.

 

 

 

 

 


 

Hyrkorgen

Våra depåer