Med dubbel landslagstillhörighet

Kanske klingar namnet Olle Sundin bekant? Förutom att vara HLLare på depån i Akalla är han även ett etablerat namn i Europas skidbackar. Med bara en veckas framförhållning fick Olle beskedet att han skulle representera Sverige i sitt livs första VM som hölls i Åre i vintras. Sedan dess är Olle ett namn att räkna med även i de svenska skidbackarna!

Skidprofilen Olle Sundin har sedan tidig ålder siktat mot svenska skidlandslaget. Med bara en vecka kvar till VM i Åre kom beskedet Olle väntat på. Han var en av dem som skulle representera Sverige i Super-G, störtlopp och alpin.

– Jag hann knappt förbereda mig eftersom det kom så plötsligt. Det var jobbiga, men jätteroliga dagar. Spänningen i kroppen gjorde mig helt slut. Men nu när det har gått en tid vill jag göra det igen och igen.

Olle fortsätter:

– Jag var sjukt nervös. Att representera Sverige och dessutom göra det på hemmaplan gjorde mig taggad och nervös på samma gång. Detkändes stort.

– Men så snart jag kommit ut i backen släppte det. Nervositeten ersattes av adrenalin och plötsligt var jag i mål. Överallt fanns människor som hejade på mig. Det var en fantastisk känsla!

 

10 träningspass i veckan

För att satsa mot VM-toppen krävs stora resurser och mycket träning. För Olle har vägen delvis finansierats av arbetsplatsen, HLL.

– HLL sponsrar mig ekonomiskt vilket hjälper mig väldigt mycket. Varje säsong kostar massor och HLL gör det möjligt för mig att utöva sporten på den nivå jag önskar. Dessutom känner jag stöd från både kollegor och ledning. Det betyder mycket för mig.

Att förvalta förtroendet är ett heltidsjobb som kräver fokus och disciplin. Det gäller att ligga på topp och alltid vara i form.

– Jag tränar hela året. Det finns inga lågsäsonger för träning. Nu när det är barmarkssäsong lägger jag fokus på ben, bål och kondition. Under de tyngsta perioderna kan det vara upp till tio träningspass i veckan.

Innan vintern övergick till barmark hade Olle ett par tävlingar kvar.

– Säsongen avslutades med mästerskap i Italien. Konkurrensen där var verkligen hård. Jag gjorde bra ifrån mig och är stolt över min insats, jag kom bara en sekund efter legenden Dominik Paris som vunnit flera världscuptävlingar i störtlopp. Nu har jag åkt hem till Akalla för att serva maskiner och barmarksträna, men det var viktigt för mig att lämna säsongen med flaggan i topp!

Hyrkorgen

Våra depåer