Snabbt och enkelt när HLL säljer sina maskiner med Maskinera.

För HLL är det viktigt att arbeta hållbart och cirkulärt men också att leverera den bästa kvaliteten på maskinerna till kunderna, samarbetet med Maskinera löser bägge delar.

Johan Toresson, och Songan Kang, har ett tätt samarbete.

Maskinparken ses kontinuerligt över och objekt sorteras ut efter hand. Men många av maskinerna är i fullgott skick och har flera år kvar i produktion. När en fullt funktionsduglig maskin, som inte längre lämpar sig i uthyrningssortimentet, sorteras ut får den ett fortsatt liv genom Maskinera.

Maskinerna gås igenom innan de släpps för försäljning.

Johan Toresson jobbade tidigare på HLL och såg potentialen i förbättringar på de befintliga auktionsplattformarna och startade tillsammans med Max Wedsjö Maskinera. De fokuserar bara på maskiner med tillbehör och på så vis attraherar de rätt målgrupp från start.

–Maskinera är mer än en digital plattform, vi delar värderingar. Människan och relationen är det som har störst betydelse för både Maskinera och för HLL, berättar Songan Kang, strategisk inköpare på HLL.

– Processen är smidig och snabb. Vi ringer Maskinera när vi har ett objekt som ska säljas. Vi har över 20 000 maskiner i vår flotta så vi har en tät kontakt, fortsätter Songan.

– När vi får in ett objekt kommer en maskinmäklare ut och går igenom maskinen tillsammans med ägaren. Vi fotograferar och dokumenterar maskinen och lägger sen ut den på auktion så att den snabbt blir tillgänglig på marknaden, berättar Johan Toresson.

– För HLL är försäljningsprocessen en logistikprövning som Maskinera verkligen bidrar till att underlätta. Vi får hjälp och stöd och en säker process från start till mål. När en köpare hittat sin maskin och affären är klar hämtar en nöjd kund sin maskin. Enklare än så kan det inte bli, säger Songan.

– Vi är tacksamma för samarbetet och kommer fortsätta att jobba hårt för att göra våra kunder nöjda, avslutar Johan.

Läs mer om Maskinera här.

 


 

Hyrkorgen

Våra depåer