Tätare samarbete ger fler möjligheter

Tillsammans ökar HLL Hyreslandslaget och KH Maskin utbudet av hjullastare och teleskoplastare på den svenska marknaden.

På HLL Hyreslandslaget är långsiktiga relationer grunden för verksamheten. Det blir inte minst tydligt när samarbetet nu blir ännu tätare med KH Maskin om fler och större hjullastare och teleskoplastare.

— Jag känner Börje Toresson, en av HLL Hyreslandslagets grundare sen tidigare, berättar Martin Lindén vd på KH Maskin. Vi träffades i början på 2000-talet då jag arbetade på Ågesta golfklubb. Sen dess har jag följt Börje, då Tidermans och nu HLL, genom åren och alltid imponerats av hur man arbetar med kunder och långsiktigarelationer, det stämmer väl överens med hur vi på KH Maskin arbetar, berättar Martin Lindén.

— Efterfrågan på maskiner och material är just nu väldigt hög. Vi har fått många förfrågningar om möjligheten att hyra även större maskiner. Samarbetet med KH Maskin gör att vi nu kan förse marknaden med ett bredare sortiment av maskiner, säger Börje Toresson, grundare av HLL Hyreslandslaget.

KH-Maskin AB är generalagent för Kramer, Wacker Neuson och Kobelco i Sverige och ägs av KH-Koneet Oy i Finland. KH Maskin finns på fyra platser, Göteborg, Jönköping, Järfälla och Jordbro, där även huvudkontoret är placerat.

— Vi importerar maskiner från Tyskland och Japan och kundanpassar och färdigställer dem på våra anläggningar. Vi har även hand om eftermarknaden så som service och reservdelar, fortsätter Martin Lindén.

— Vi har sen tidigare ett brett sortiment av anläggningsmaskiner men genom samarbetet med KH Maskin får vi tillgång till modeller och storlekar på maskiner som vi tidigare inte haft, berättar Börje Toresson.

Kramers hjul- och teleskoplastare är små och stabila. De har 4-hjulsdrift och 4-hjulsstyrning vilket gör att de har extremt liten svängradie, en utmärkt egenskap i trånga miljöer. De är utrustade med ett stabilt chassi som gör att tyngdpunkten inte förflyttas, inte ens vid fullt rattutslag.

— Vårt mål är alltid att lösa våra kunders dagliga utmaningar på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Det gör vi bland annat genom att erbjuda moderna maskiner och lösningar anpassade för våra kunders behov, där passar maskinerna från KH Maskin och Kramer väldigt bra in, säger Börje Toresson.

— Vi är glada att kunna stötta upp med fler produkter och ett bredare sortiment av hjul- och teleskoplastare, avslutar Martin Lindén.
Möjligheten att hyra maskiner ur Kramers sortiment ökar nu i och med samarbetet. Maskinerna kommer inom kort att finnas tillgängliga på alla HLLs depåer runt om i Sverige.

Läs mer om våra nya hjul- och teleskoplastare här!

 

 

För ytterligare information kontakta:

HLL Hyreslandslaget
Karl-Oskar Engström, Inköp av uthyrningsprodukter
Mobil: 070-561 98 60
karl-oskar.engstrom@hllab.se

 

KH Maskin
Martin Lindén, vd
Mobil: 070-418 00 65
Direkt: 08-500 741 70
martin.linden@kh-maskin.se
www.kh-maskin.se

 

Hyrkorgen

Våra depåer