Tillfällig el - bara en kontakt ifrån!

Nu utökar vi utbudet av våra tjänster och kan hjälpa dig med allt kring projektering, dimensionering och installation av el och klimat.

HLL har sedan start kunnat erbjuda bodar, rastvagnar och maskiner vid byggetableringar. Men fler och fler av våra kunder har efterfrågat hjälp med tillfällig el och klimat och nu är det äntligen en tjänst vi kan erbjuda.

Lisa Toresson,vd och koncernchef HLL Hyreslandslaget

 

Vi växer som bolag och inför nya tjänster

– Vi förde en dialog med Kalle Into, som har en lång erfarenhet från branschen i olika roller och det slutade eller kanske man ska säga började med att vi anställde honom för att bygga upp en ny avdelning för tillfällig el och klimat, säger Lisa Toresson, vd för HLL Hyreslandslaget.

Hon fortsätter med att förklara att HLL är ett snabbfotat företag som ständigt arbetar med att utvecklas tillsammans med medarbetare och kunder.

– För oss är inget omöjligt och vi vill vara med och möta kundernas behov och underlätta deras vardag, fortsätter Lisa Toresson.

Den nya avdelningen kommer att ledas av Kalle Into, som närmast kommer från en tjänst som produktchef för el- och kraftsortimentet på El-Björn. Där arbetade han nära marknaden med att utveckla sortimentet till att motsvara dagens moderna krav på uppkoppling och övervakning.

Här kan du läsar mer om våra Tjänster

 

 

 

 

 

En helt ny avdelning

– Vi ser ett stort behov hos våra kunder att ha så få leverantörer som möjligt under hela processen. Tidigare när HLL fick frågan om att hjälpa till med projektering och dimensionering fick vi lämna det vidare. Nu har vi kapacitet att hjälpa till i ett tidigt skede. Det ger en effektiv process och sparar både tid och pengar för våra kunder. Vi har även anställt tre personer som också har lång erfarenhet av att jobba med el och värme på byggarbetsplatser, säger Kalle Into.

Kalle Into, ansvarig El & Klimat

 

Framtiden är den uppkopplade arbetsplatsen.

 

Det är inte bara personalen som är ny utan det investeras även i nya produkter. Den nya tekniken med energieffektiva maskiner är förberedd för den uppkopplade arbetsplatsen. Kunden kan själv styra och övervaka utrustningen.

– Med energiövervakning och larmfunktioner minskas risker som överbelastning och elavbrott och det sparar både tid och pengar. Det bidrar också till att minska CO2 utsläppen. Digitaliseringen med den uppkopplade byggarbetsplatsen är en del av framtiden, menar Kalle.

 

 

 

 

 

 

 

Efterlängtad tjänst på marknaden

Innan de nya tjänsterna och produkterna ens marknadsförts har flera kunder redan tagit kontakt med Kalle Into för sina projekt.

En av dem är Metrolit. Tillsammans med Telge Fastigheter i Södertälje har de fått i uppdrag att med varsam hand renovera ett gammalt gjuteri. När Gunnar Jacobsén, platschef på Metrolit, beställde bodar och rastvagnar till projektet fick han veta att HLL nu även kunde hjälpa till med tillfällig el och klimat.

– Det har verkligen underlättat vårt arbete. Nu kunde vi beräkna och dimensionera elen innan vi ens kommit ut till bygget, säger Gunnar Jacobsen, platschef på Metrolit.

– I vanliga fall ringer vi till en separat entreprenör som kommer till bygget, men då är vi redan på plats. Nu har HLL ordnat med bodar, vagnar och tillfällig el och jag behöver inte ringa in ytterligare en leverantör, fortsätter Gunnar.

Nu ska han tillsammans med sitt manskap bevara och rädda den gamla byggnaden genom att varsamt reparera tegelväggar, putsväggar och tak och lyfta fram konstruktionsdelarna från 1920-1940-talet innan de nya hyresgästerna kan flytta in under våren 2022.

El och värme från HLL är installerat i den gamla byggnaden

Gunnar Jacobsen, platschef på Metrolit.

 

Hyrkorgen

Våra depåer