Julia bytte bransch och hittade sin plats i laget

Julia Berggren är utbildad klöv- och djurvårdare. Hon är också en av alla härliga HLLare som utgör HLL Hyreslandslaget. På depån i Kallhäll har hon en ”hybridtjänst” som innebär att hon både är uthyrare och jobbar i verkstan. De erfarenheter Julia har med sig sedan tidigare, tillsammans med en nyfikenhet på att lära nytt gör att hon snabbt kommit in i sina nya arbetsuppgifter.

Julia Berggren gillar att kombinera det sociala med praktiskt arbete

Tidigare har Julia jobbat som djurvårdare på Skansen, på 4H-gårdar och på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) bland annat. Djuren är hennes passion och hon drömmer om att utöka djurbeståndet på hemmaplan i framtiden. Än så länge finns får och hund, så småningom dyker det förhoppningsvis även upp kor.

– Jag är driven som person och gillar när det händer mycket, både på jobbet och på fritiden. När jag har jobbat med djur har det ofta också varit i kontakt med människor. Det passar mig att kombinera det sociala med praktiskt arbete, och det gör jag ju nu också.

Det var under 2022 som Julia sökte jobb på HLL Hyreslandslaget. Hon berättar att hon hade ett maskinintresse och viss vana av att köra traktor och hjullastare på gårdar, men att det kändes ganska nervöst att söka jobb i maskinbranschen.

– När jag läste jobbannonsen tänkte jag att ”oj, det här kan inte jag”. Samtidigt fick jag känslan av att det fanns en ödmjukhet och ett intresse för mig som person, berättar hon.

På depån i Kallhäll jobbar Julia tillsammans med fyra andra personer. Arbetsuppgifterna är varierade och alla hjälps åt och tar gemensamt ansvar. Den röda tråden är att det handlar om att sätta kunden i fokus. Det gäller oavsett vilken roll man har på HLL Hyreslandslaget. Enligt Julia är samhörigheten stor mellan HLLs alla depåer, och även om bara fem personer jobbar i Kallhäll så är känslan av att vara en del i ett större lag tydlig. Alla hjälper varandra och laget framåt.

– Jag känner det som att jag har väldigt många kollegor. När det är något jag inte löser själv finns det alltid någon att fråga. Det är bara att ringa! Det är inget konstigt att inte kunna allt. Dessutom finns det en stor öppenhet för att alla har med sig kunskaper som kan vara till nytta. Det är en fin inställning, avslutar Julia.

”För mig handlar ”Klart det går!” om att man faktiskt kan sadla om och byta bransch.
Om du är nyfiken och intresserad av att lära dig är HLL Hyreslandslaget en plats
som ger rätt förutsättningar för att våga prova något nytt.”


 

Se och sök våra lediga tjänster 

Tillbaka till Jobba hos oss

Hyrkorgen

Våra depåer